Krisz Rudolf
Krisz Rudolf 1981. szeptember 17-én született Budapesten. Apja dobos, ő is szorgalmazta a zenetanulást. Rudi tudatosan készült a pályára, gyerekkorától kezdve tudta, számára a zene az első. Zongorázik, gitározik és dobol hatéves kora óta.

1989-ben megalakult a Rock-onok, az első együttes, melyben testvérével (Oszival) és unokatestvéreivel (Norbival és Petivel) zenélt. ’93- ban nevet változtattak, így lett a nevük Dominó. Szikora Róbert karolta fel őket és elkészült az első nagylemez is. Rudi egyszer a Lánchíd tetején adott koncertet egy szál gitárral. 1994-ben megszakadt a kapcsolat Szikora Róberttel. Gyermekként Jacky-t alakította A kölyök című musicalben.

1998-ban Rudi közönségdíjas lett a Bravo GIRL! Girl & Boy Tiniválasztáson. Miután bejutott a döntőbe, a felkészítő táborban szinte minden este gitározott a többieknek. Ennek köszönhetően talált rá menedzsere: Hamza Zoltán.

2000 áprilisában megjelentették első albumát Tűz címmel a BMG kiadó gondozásában. A lemez zenei producerének Berkes Gábort kérték fel, aki ezt örömmel vállalta. 2000 júniusában megjelent az album második maxija Egy pillanat itt maradt, ősszel pedig a harmadik, Keresem a szót címmel, mely egy Glenn Madeiros-dal feldolgozása. A dalhoz Cipruson forgattak videoklipet.

2001 novemberében új album került piacra, Törd át a csendet címmel, melynek dalait Rudi maga szerezte, a hangszerelést is ő végezte el. A szövegeket menedzsere, Hamza Zoltán írta.

2002-ben megjelent a harmadik album, az Álmatlan éjszakák.

Ezt követően Rudi szerepelt a Dalnokok ligája című zenés vetélkedőben, melyet a TV2 tűzött műsorára. A „B” csoportban a harmadik helyen végzett.

2004-ben ismét új albummal jelentkezett, Nem leszek a játékod címmel.

2005-ben több világcég is felfigyelt rá, melyek közül a PapaJoe Records-szal kötött szerződést. Nekik köszönhetően forgatták le a Hullámzó sivatag című klipet Indiában. A dalt a londoni rádiók is játszották.

2008-ban megjelent az Őrizd a lángot című album. Egyik kislemeze az Ólomszárny, melyet Dancs Annamarival énekelt. A dalt 2008 tavaszán benevezték az Aranyszarvas Fesztiválra, ahol közönségdíjat kapott. Ebben az évben szerepelt a TV2 Hal a tortán című műsorában is.

2009-ben több megasztáros előadónak írt dalokat, egyik szerzeménye Bencsik Tamara Vándorszél című albumán hallható (A napfény íze).

2010-ben külföldre utazott, évekig énekes zongoristaként játszott tengerjáró hajókon.

2012-ben részt vett A Dal Eurovíziós magyar válogatón. Az egyik versenyző kizárása után került Rudi az elődöntőbe A fél veled egész című dalával.

2016-ban hazatért Magyarországra, Like a brother című dalával pedig vissza a magyar zenei világba. Még ebben az évben új dalok, videoklipek jelentek meg, teljesen megújult hangzással: Kimentünk a divatbólA felhők fölött, majd ezeket az évek alatt számos újabb dal követte, és követi a mai napig.

Díjak:

2000 – Legjobb magyar énekese
Legjobb férfi előadónak járó díj
2001 – Bravo Otto választás – Legsikeresebb férfi előadó
Popcorn közönségszavazat – Az év legjobb férfi énekese
IM – Az év legjobb énekese
2008 – Az Ólomszárny című dala közönség díjat kapott az Aranyszarvas dalfesztiválon